Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recipe: Yummy Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage )

Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage ). Great recipe for Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage ). Had this dish in Barcelona at a tapas bar. Botifarres del perol sausage is hard to come by so if you have chorizo that will work too.

Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage ) Instead, I prefer 'Beans a la Catalana', made with either mongetes (big white beans) or fabes (young green broad beans). This is my made up recipe for Mongetes a la Catalana, another great rustic dish for wintry days and evenings. See great recipes for Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage ) too! You can have Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage ) using 7 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage )

  1. It's 21 oz of Cooked kidney beans.
  2. Prepare 4 slice of bacon.
  3. It's 3 of Botifarres del perol.
  4. Prepare 2 clove of garlic.
  5. You need 1 bunch of chopped parsley.
  6. Prepare 4 tbsp of olive oil.
  7. You need 1 of salt and pepper to taste.

Botifarres del perol sausage is hard to come by so if you have chorizo that will work too. Serve with your favorite pilsner beer. Mongetes amb cansalada Les mongetes amb cansalada són rósses i tendres. És un primer plat que s'ha de menjar calent, acabat de fer. No fa mandra cuinar-les perquè es fan en un pim-pam, són boníssimes i aporten fibra i energia. mongets amb botifarra esparrecada i allioli Continuo penjant alguna de les receptes que vaig fer per a l'aniversari d'en Xevi, en aquest cas, uns mongets (o fesols, fesolets o com els anomeneu vosaltres) amb botifarra de perol i allioli.

Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage ) instructions

  1. In a pot, fry the bacon until crispy and add chopped garlic cloves.
  2. Split open the Botifarres del Perol open and add the meat to the pot. If you cannot find this sausage you can also use Chorizo..
  3. Make sure the sausage meat is crumbled then add the cooked kidney beans and chopped parsley..

Feu la botifarra a la brasa o fregida. Poseu les mongetes escorregudes al plat sortint de l'olla, amanides amb un bon raig d'oli d'oliva i acompanyades amb la botifarra. Variacions: Es poden fregir les mongetes després de bullir-les, amb una mica de cansalada. VARIANTS: - Podeu acompanyar el plat amb allioli i, fins i tot, ruixar-ne una mica pel damunt - Podeu fer servir altres varietats bolets La botifarra és una de les carns amb més varietats: en podeu trobar de blanca, negra, catalana, d'ou o fins i tot de dolça. Amb aquestes receptes variades podreu incorporar de manera original la negra i la del perol.

Post a Comment for "Recipe: Yummy Mongetes amb Cansalada i Botifarra Esparrecada (Kidney Beans with Bacon and Botifarra Sausage )"